FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Рецепти Appetit

 
&nbps;

Рецепти Appetit

 
Повернутись до списку
 
 

Каррі з курки

Каррі з курки

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • 4 великі курячі грудки без шкіри( нарізані  2 см смужками)
  • сіль , мелений чорний перець
  • 2 великі цибулини, (дрібно нарізані)
  • 1 ст. л. дрібно натертого свіжого кореня імбиру
  • 2 зубчики часнику, (подрібненого)
  • ½ червоного перцю чилі, (дрібно нарізаного)
  • ½ чайної ложки меленого кардамону
  • ¼ чайної ложки меленої гвоздики
  • 1 ст. л. порошку каррі
  • 1 ст. л. куркуми
  • 1 ч.л. меленого кмину
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 450мл  курячого бульйону
  • 100 мл  жирного йогурту або вершків

 Нагрійте 3 столові ложки олії в глибокій сковороді. Обсмажте шматочки курки до золотистої скоринки. Додайте цибулю і обсмажуйте протягом декількох хвилин, потім накрийте ,зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 10 хвилин, до м'якості цибулі.Зніміть кришку, збільшіть вогонь  додайте імбир, часник і чилі і обсмажуйте протягом 1 хвилини, додайте решту спецій і смажте ще кілька хвилин. Посипте борошном і залийте  все курячим бульйоном , доведіть до кипіння, поки не загусне.Приправте сіллю і перцем. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і кип'ятіть на повільному вогні протягом 5-10 хвилин до повного приготування курки. Заправте йогуртом або вершками. Подавайте страву гарячою.