FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Кавун не допустить атеросклерозу

23 листопада 2011

 Кавун не допустить атеросклерозу

Дослідники з Університету Кентуккі (University of Kentucky) довели, що кавун полегшує стан хворих на атеросклероз. Вчені провели серію дослідів на мишах, яких годували продуктами з високим вмістом жирів.

Одна група при цьому пила кавуновий сік, а інша - воду. Результати показали, що при однаковому харчуванні тварини з першої групи не тільки мали менше зайвої ваги і практично не втратили м'язової маси, а й їхні судини були вільні від холестеринових бляшок. Вчені сподіваються, що досліди над людьми покажуть такі ж результати: кавун не тільки допомагає боротися із зайвою вагою, але і перешкоджає атеросклерозу.