FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Перший ресторан для печерних людей

18 листопада 2011

 Перший ресторан для печерних людей

У Європі з'явився перший ресторан, що пропонує своїм гостям якщо не перенестися на 10 000 років у минуле, то відчути себе справжнім дикуном. Це ресторан «Sauvage» в Берліні, що спеціалізується на популярній зараз так званій палеолітичній кулінарії. Меню незвичайного закладу грунтується на продуктах, якими харчувалися наші далекі предки до переходу до осілості і сільського господарства: м'ясо, риба, яйця, горіхи, насіння, овочі, фрукти, ягоди, мед. Як не дивно, м'ясних страв у меню не так вже й багато, а в багатьох салатах додаються оливки, каперси, кокосове масло, гі і соуси на основі рослинних олій, які нашим предкам вже точно не були доступні. Блюд зі злаків і молочних продуктів, чаю, кави, а тим більше цукру, напівфабрикатів і фаст-фуду в «Sauvage» немає.

Як стверджує власник ресторану Борис Ляйте-Поко, палеодієта - це сама раціональна модель харчування для людини. Вона дозволяє тримати тіло в тонусі, нарощувати м'язи і не мати зайвої ваги.