FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Чому зелений чай знижує холестерин

7 листопада 2011

 Чому зелений чай знижує холестерин

Британський журнал «British Journal of Nutrition» повідомляє, що вчені нарешті з'ясували, як зелений чай знижує рівень «поганого» холестерину в крові людини. Як виявилося, при регулярному вживанні зеленого чаю підвищується ефективність генів, відповідальних за метаболізм жирів, і «поганий» холестерин не накопичується в організмі, а швидко розпізнається клітинами печінки і виводиться.

Відбувається це під впливом епігалокатехін галлата (EGCG) - активного компонента зеленого чаю. Зменшення рівня «поганого» холестерину в крові знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи, раку і недоумства, підвищує тонус організму і перешкоджає появі зайвої ваги.