FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Білі фрукти та овочі корисні для серця

4 листопада 2011

 Білі фрукти та овочі корисні для серця

Як повідомляє видання «Food Consumer», вживання фруктів і овочів з м'якоттю білого кольору значно знижує ризик інфарктів та інших захворювань серцево-судинної системи. Всього 170 грамів таких овочів і фруктів на день - і ви вдвічі знижуєте свої шанси отримати інфаркт міокарда, якщо вірити голландським вченим з Університету Вагенінген (Wageningen University).

В якості білих фруктів і овочів у дослідженні брали участь яблука, груші, банани, кольорова капуста, огірки, гриби і деякі сорти салату. Цікаво, що овочі та фрукти з інших колірних груп: помаранчеві, червоні і зелені - не показали такого помітного результату. Зараз вчені з'ясовують, які саме речовини роблять білу м'якоть овочів і фруктів корисною для серця.