FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Поживна цінність нових сортів брокколі

4 листопада 2011

 Поживна цінність нових сортів брокколі

Вчені з департаменту сільського господарства США з'ясували, що рівень мінеральних речовин в нових сортах брокколі не знизився в порівнянні з показниками 1975 року. Дослідники з Міністерства сільського господарства США і Медичного коледжу Бейлора в Х'юстоні проаналізували 14 сортів брокколі на вміст кальцію, магнію, калію, фосфору, заліза і цинку. При цьому вчені заявили, що не виявили тенденції до зниження поживної цінності брокколі.

Дослідження було вирішено провести після того, як все частіше стали з'являтися звіти та повідомлення про зниження якості продуктів харчування, однак, як з'ясувалося, в цих звітах використовувалися дані без уточнення сортів, способу і місця вирощування. Дослідження ж показало, що навіть якщо селекціонери змінили і поліпшили спосіб вирощування брокколі, то це ніяк не відбилося на мінеральному складі цього овоча.