FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Французькі ресторани будуть вказувати у меню спосіб приготування страв

4 листопада 2011

 Французькі ресторани будуть вказувати у меню спосіб приготування страв

Франція - батьківщина високої кухні, але сьогодні далеко не в кожному французькому ресторані можна скуштувати страви, приготовані особисто шеф-кухарем з свіжих інгредієнтів, а не напівфабрикати, розігріті у мікрохвильовій печі. Уряд Франції вирішив внести ясність в меню ресторанів - нижня палата Національної Асамблеї вже прийняла закон, за яким всі заклади громадського харчування в країні зобов'язуються вказувати у меню спосіб приготування страв.

За словами авторів законопроекту, його мета - захист шеф-кухарів, які готують самостійно, підтримуючи багаті традиції французької кулінарії, яка, між іншим, визнана об'єктом світової культурної спадщини. Тепер гості ресторанів можуть бути впевнені, що замовлену страву буде приготовлено спеціально для них. Невибагливі громадяни за менші гроші можуть перекусити в закусочних, де шеф-кухар лише розігріває страви, виготовлені на харчових комбінатах.