FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Риба з Мексиканської затоки небезпечна

1 листопада 2011

 Риба з Мексиканської затоки небезпечна

Дослідження, проведене американською Радою із захисту природних ресурсів (Natural Resources Defense Council) і опубліковане в он-лайн версії журналу Environmental Health Perspectives говорить про те, що небезпека для споживача риби, виловленої з Мексиканської затоки, сильно применшена. Нагадаємо, що в 2010 році на одній з нафтовидобувних платформ, розташованих в затоці, сталася сильний витік нафти, що стала причиною екологічної катастрофи. Однак, за твердженнями урядових служб США, в даний час небезпечна ситуація ліквідована, і морепродукти, що мають місцеве походження, вважаються нешкідливими для здоров'я.

Представники Ради направили офіційне звернення в Управління з нагляду за ліками і харчовими продуктами (Food and Drug Administration), закликаючи чиновників переглянути своє ставлення до проблеми Мексиканської затоки. За інформацією Ради, концентрації містяться у воді шкідливі речовин, роблять рибу, виловлену в затоці, особливо небезпечною для вагітних жінок і дітей.