FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Вчені отримали алкоголь з кавових зерен

22 березня 2014

Вчені отримали алкоголь з кавових зерен

Протягом своєї історії людство випробувало безліч видів сировини для виробництва міцних спиртних напоїв. Пошуки тривають досі : іспанські та португальські дослідники отримали напій міцністю 40% з кавових зерен. В якості сировини вони використовували відходи еспресо -машин , змішавши їх з гарячою водою , цукром і дріжджами і залишивши для бродіння. У відходах збереглося досить ароматичних речовин , щоб отриманий напій отримав гіркуватий смак і тонкий кавовий аромат.

У напої навіть залишилися сліди кофеїну , так що він виявляє легку бадьорість. Зараз « кавова горілка » проходить численні тести та перевірки , перш ніж бути запущеною в масове виробництво. Винахідники стверджують , що до них ніхто не здогадувався робити алкогольний напій з кави . Вони лукавлять - якщо вірити знахідкам археологів на території Ефіопії , саме так люди використовували каву на початку свого знайомства з цією рослиною .