FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Відбулася перша офіційна проба м'яса з пробірки

22 березня 2014

Відбулася перша офіційна проба м'яса з пробірки

Протягом декількох років голландські вчені працювали над вирощуванням « м'яса в пробірці ». Нарешті , їм це вдалося: м'ясо вийшло і майже не відрізняється від справжнього. Щоб показати всьому світу , що м'ясо , вирощене з декількох стовбурових клітин корови , смачне і абсолютно безпечне і 330 000 доларів витрачені не даремно , уряд Голландії організувало його незалежну дегустацію в Лондоні. Відомий шеф ​​-кухар Річард Макгеон виготовив з штучно вирощеного м'яса котлети для гамбургерів , а австрійські критики і автори кулінарних книг Ханні Руцлер і Джон Шонвальд оцінили роботу кухаря і вчених. Обидва критика високо оцінили текстуру і смак штучного м'яса.

Йому трохи бракувало жирності і соковитості , оскільки учені поки не навчилися вирощувати жирову тканину. На сьогоднішній день виробництво штучного м'яса вимагає набагато більше витрат і ресурсів , ніж вирощування великої рогатої худоби , але вчені впевнені , що найближчим часом ситуація зміниться , і м'ясо з пробірки стане у всіх сенсах вигідніше , адже для його виробництва не потрібно великих територій і величезного кількості кормів і води.