FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Стейк і шпинат врятують від хвороби Альцгеймера

3 вересня 2013

Стейк і шпинат врятують від хвороби Альцгеймера

 Інститут Каліфорнії (Сан-Франциско) довів, що в деяких випадках літнім людям зовсім не обов'язково відмовлятися від червоного м'яса. Спостереження за 2500 пацієнтами у віці від 70 до 79 років показали, що любителі стейків та інших страв з нежирного червоного м'яса менш схильні до хвороби Альцгеймера, ніж їх ровесники, які повністю відмовилися від м'яса.

Після 65 років майже чверть американців страждають від анемії, оскільки змушені уважно ставитися до харчування, але не мають достатніх знань у цій області. Справа в тому, що хвороба Альцгеймера часто виникає на тлі анемії - недокрів'я або недостатнього рівня гемоглобіну в крові. При недокрів'ї мозок не отримує достатньої кількості кисню, і нейрони поступово руйнуються. Виправити цю ситуацію можна за допомогою продуктів, багатих залізом: шпинату, горіхів, фруктів, червоної риби, червоного вина, а найефективнішим засобом від недокрів'я американські медики назвали якісний свіжий стейк.