FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Банани знижують ризик інсульту

23 квітня 2013

Банани знижують ризик інсульту

Британські медики, проаналізувавши результати 33 досліджень за участю 128 000 чоловік, прийшли до висновку, що регулярне вживання бананів знижує ризик інсульту на 24%. Пояснюється це високим вмістом в бананах калію - мінералу, необхідного для регулювання кров'яного тиску. Раніше вважалося, що літнім людям не варто часто їсти банани, так як калій може несприятливо впливати на нирки.

Однак при детальному вивченні цієї проблеми виявилося, що калій, який міститься в бананах, не шкодить ниркам, і банани абсолютно безпечні в будь-якому віці. Крім бананів, калій міститься в фініках і шпинаті.

Крім високого вмісту калію банани виконують ще одну функцію: знижують споживання солі. Адже якщо перекушувати бананами, зникне потреба в гамбургерах, чіпсах та інших закусках, що буяють сіллю і жирами.