FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Кавун допоможе знизити ризик серцевих захворювань

25 жовтня 2012

Кавун допоможе знизити ризик серцевих захворювань

Група дослідників з університетів Пердью і Кентуккі, ставлячи досліди над мишами, встановила, що кавунова дієта не тільки допомагає знизити вагу, але і добре впливає  на серцево-судинну систему.

Для цього дослідження вчені розділили мишей на дві групи. Половину мишей поїли водою, що містить 2% кавунового соку, а іншим давали воду, в якій був розчинений фруктовий сік з тим же вмістом вуглеводів, як і в першому випадку. У результаті з'ясувалося, що у тварин на кавуновій  дієті сповільнилося зростання артеріальних бляшок на 50% в порівнянні з контрольною групою.

Як виявилося, кавун містить антиоксидант - цитрулін, який несе відповідальність за зменшення обсягу артеріальних бляшок, тим самим запобігаючи ризик серцевих захворювань.