FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Любов до свинини визначається генами

31 травня 2012

Любов до свинини визначається генами

Дослідники з медичного університету Дьюка і хімічного наукового центру Монелл спільно з норвезькими вченими встановили, що завдяки гену, пов'язаному з рецепторами запаху, людина здатна визначати смак і запах свинини. Як з'ясувалося, такий ген чутливий до речовини - андростенон, що міститься у великій концентрації в м'ясі свиней. Для встановлення даного факту вчені провели експеримент з дегустацією свинини, яка містить андростенон. В результаті вони встановили, що одним людям з певним генотипом смак м'яса сподобався, а іншим ні. Крім експерименту було проведене і опитування, яке показало, що 39% норвезьких споживачів чутливі до високої концентрації андростенона у свинячому м'ясі, в той час як більшість людей з Північної Америки та Європи не помічають наявність такої речовини в м'ясі.