FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Старі сорти корисніше нових

19 травня 2012

Старі сорти корисніше нових

3-річне дослідження сортів яблук, бананів, цибулі, манго та чаю показало, що сорти, розроблені в 19 столітті, містять в десятки разів більше корисних речовин, ніж сорти, що з'явилися недавно. А дикі предки культурних рослин по живильній цінності взагалі мають мало спільного з сучасними сортами. Лондонські дослідники з компанії Unilever довели, що прагнення сучасних селекціонерів до привабливого стандартного зовнішнього вигляду і тривалому терміну зберігання вкрай негативно позначилося на поживних властивостях багатьох культурних рослин.

Вчені рекомендують вибирати непоказні фрукти і овочі, вирощені на місцевих городах, щоб забезпечити себе вітамінами, мінералами, ензимами та іншими корисними речовинами.