FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Фіолетова картопля знижує тиск

15 вересня 2011

Фіолетова картопля знижує тиск

Картоплю  часто звинувачують в тому, що вона  грає одну з провідних ролей в епідемії ожиріння. Проте, недавнє дослідження, проведене фахівцями з Скрантоновского університету (University of Scranton), Пенсільванія, США, показало, що деякі сорти картоплі здатні впливати на здоров'я виключно в позитивному аспекті - про це пише портал MSN. Картоплини фіолетового кольору, як стверджують вчені, при щоденному вживанні здатні знижувати кров'яний тиск, при цьому не викликаючи повноти. Причому, вживати його найкраще у вареному вигляді і з шкіркою, оскільки при смаженні більшість корисних речовин, що містяться в ньому, руйнується під впливом високої температури.

Фіолетова  картопля містить велику кількість антиоксиданту під назвою поліфенол - саме він є основним джерелом цілющих властивостей даного сорту.