FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Продукти не будуть псуватися роками

14 вересня 2011

Продукти не будуть псуватися роками

Ірландський мікробіолог Ден О'Саліван винайшов речовину, яка здатна зберігати продукти, які швидко псуються, свіжими впродовж декількох років навіть при кімнатній температурі.

Консервант, що дістав назву – бізін (bisin) запобігає росту сальмонелли, лістерії, E. Coli і інших бактерій, що вражають м'ясо, рибу, молоко і інші продукти тваринного походження. Очікується, що впродовж 3 років перші продукти з бизином зможуть з'явитися на ринку.

За словами розробників бізін – повністю натуральна речовина, що не знижує поживних властивостей продукту і не чинить шкідливої дії на живі організми. Проте, потрібні ще тести, які підтверджують це.

.