FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Чи варто боятися смаженої їжі?

20 лютого 2012

Чи варто боятися смаженої їжі?

Британські дієтологи ввели поняття «іспанська головоломка» (Spanish conundrum). За аналогією з французьким парадоксом це означає розбіжність між харчуванням і здоров'ям нації: в іспанській кухні багато смажених страв, рясно використовується олія, але іспанці не страждають від зайвої ваги і серцево-судинних захворювань.

Стаття, опублікована в журналі "British Medical Journal"намагається розгадати іспанську головоломку. Як виявилося, в Іспанії не прийнято повторно розігрівати олію  для смаження або для фритюру. Основна олія - оливкова, іноді використовується соняшникова. І найголовніше: порції смажених продуктів в Іспанії набагато менші, ніж в Америці і Великобританії.