FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Молочний "чорний ринок" процвітає в Нью-Йорку

16 грудня 2013

Молочний "чорний ринок" процвітає в Нью-Йорку

У зв'язку новими правилами торгівлі молочною продукцією, в США тепер заборонено продаж непастеризованого молока фермерами. Однак, як повідомляє Daily Meal, «чорний ринок» з продажу парного молока жителям американських міст процвітає: попит на непастеризовані молокопродукти постійно зростає. Поодинокі арешти і конфіскацію, що проводяться чиновниками FDA спільно з поліцією, не в змозі зупинити «молочний бум». Так звані кооперативи по продажу парного молока надзвичайно розвинені: ними здійснюється доставка нелегального товару навіть на квартири покупців. Вартість галона (3,78 л) непастеризованого молока перевищує 10 доларів, що майже втричі більше ціни звичайного пастеризованого молока в магазині.

На думку чиновників FDA, споживання непастеризованого молока пов'язане з серйозним ризиком для здоров'я. Прихильники ж споживання парного молока вважають, що його небезпека вкрай роздута і абсолютно непорівнянна з його ж користю, а своїми заборонами FDA переслідує чисто економічні цілі.