FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Апельсиновий сік дорожчає

26 січня 2012

Апельсиновий сік дорожчає

Як повідомляє «The Financial Times», на початку 2012 року вартість ф'ючерсів на апельсиновий сік досягла рекордних показників за останні 34 роки. У 2011 році апельсиновий сік подорожчав на 25,9%, а за січень 2012 року вартість замороженого соку зросла до 2,12 доларів за фунт, або на 9,7%. Одна з причин цього - намір США припинити імпорт продуктів, що містять фунгіциди, до яких і належать цитрусові з Бразилії. Так як Бразилія забезпечує близько 60% світового ринку апельсинового соку, заборона на продукцію звідти негативно позначиться на всіх країнах, які не мають власних апельсинів. Інша причина подорожчання апельсинового соку - зниження його популярності в США і Європі, де його споживання знизилося на чверть за останні 10 років.