FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Смажене м'ясо небезпечне для підшлункової залози

6 січня 2012

Смажене м'ясо небезпечне для підшлункової залози

У першому випуску журналу «Molecular Carcinogenesis» за 2012 опублікована стаття про негативний вплив смаженого м'яса на підшлункову залозу. Професор Андерсон (KE Anderson) з Університету Міннесоти встановив, що любителі смаженого м'яса, що вживають його кожен день або кілька разів на тиждень, на 86% підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози в порівнянні з тими, хто віддає перевагу іншим способам приготування м'яса або взагалі його не їсть. Пояснюється це тим, що в хрусткій м'ясній скоринці містяться мутагени: гетероциклічні аміни і безопірен, що впливають на роботу підшлункової залози. У групі особливого ризику знаходяться курці, які віддають перевагу смаженому м'ясу.