FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Морська сіль не корисніше звичайної

7 грудня 2011

 Морська сіль не корисніше звичайної

За інформацією агентства BBC, хімічний аналіз, проведений спеціально для британських споживчих організацій Which? і Consensus Action не виявив жодних відмінностей між звичайною кухонною сіллю і сіллю морською, позиціонується виробниками як натуральна й корисніша для здоров'я. На думку експертів, хімічний склад солі абсолютно ідентичний, і споживач, викладаючи солідні суми за сіль «вищої проби» по суті, витрачає свої гроші даремно. Виробники дорогих сортів солі вважають дослідження недостатньо конструктивним. На їхню думку, для того щоб встановити різницю між кухонною сіллю та їх продуктами, потрібно більш глибокий аналіз.

Як би там не було, вчені вважають, що людському організму однаково шкодить будь-яка сіль. Вони радять утримуватися від її використання, тому що всю сіль, необхідну для обміну речовин, людина отримує із збалансованої дієти.