FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Чому мусульманам і іудеям краще не їсти хліб

1 грудня 2011

Чому мусульманам і іудеям краще не їсти хліб

Журналістка Тінамарі Бернард (Tinamarie Bernard) з Ізраїлю виявила, що один з інгредієнтів, які широко використовуються в хлібопеченні, робить хліб неприйнятним для мусульман та іудеїв. Це L-cysteine ​​- амінокислота, використовувана як поліпшувач тіста. L-cysteine ​​може бути синтетичним (з нафтопродуктів) і натуральним (з природних матеріалів).

В даному випадку «натуральний» не означає «якісніший», бо натуральні джерела цієї речовини - це людське волосся, пір'я птахів і роги корів. А так як L-cysteine ​​надходить на світовий ринок, в основному, з Китаю та Індії, можна уявити, з чого він виробляється. У більшості людей ця інформація викличе почуття огиди, однак для мусульман та іудеїв це більш серйозна проблема, тому що релігійні канони забороняють їм вживати в їжу частини людського тіла.