FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Знайдено спосіб використовувати кетчуп до останньої краплі

29 листопада 2011

Знайдено спосіб використовувати кетчуп до останньої краплі

Професор Джоанна Айзенберг (Joanna Aizenberg) і її колеги з Кембріджа (Массачусетс, США) винайшла речовину, яку можна вважати найбільш слизькою в природі. ЇЇ практичне застосування в кулінарії очевидно: обробляти внутрішні стінки ємностей для соусів, щоб на них не залишалося жодного вмісту . Що стосується безпеки нової речовини, хвилюватися немає причин, оскільки вона не змішується з іншими рідинами.

Як повідомляє журнал "Nature", вчені не самостійно винайшли цей склад, а просто відтворили в лабораторії речовину, яку виробляє хиже рослина Nepenthes для упіймання комах: мухи, сідаючи на листя цієї рослини, не можуть на них утриматися своїми присосками і падають в рідину, яка роз'їдає їх хітинові оболонки.