FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарні новини

 
&nbps;

Кулінарні новини

Повернутися до усіх новин
 

Хіт сезону - sous vide

29 листопада 2011

Хіт сезону - sous vide

Sous vide - технологія приготування їжі, винайдена в 1960-х, стала надзвичайно популярною в цьому році. Хестон Блюменталь, основоположник молекулярної кухні, назвав цей метод найбільшої кулінарної революції нашого часу. Sous vide буквально означає «у вакуумі». Цей спосіб полягає в тривалому варінні продуктів при низькій температурі (близько 60 º С). Досягається це за допомогою спеціальних пакетів, в які запечатуються продукти перед тим, як помістити їх у воду. Вода підтримується при постійній температурі протягом багатьох годин (до 72), кипіння не допускається. У результаті м'ясо, риба, овочі виходять дивно ніжними та смачними навіть у тих, хто ніколи не готував.

Як повідомляє британське видання «Daily Mail», прилади, що дозволяють будь-якій домогосподарці готувати в техніці sous vide, переживають зараз вибух популярності в Європі і США незважаючи на високу ціну - близько 700 доларів.