М'ясо акули. М'ясо акули давно стало одним з найбажаніших делікатесів і в Європі, і в Америці, і в Азії. У їжу вживають тільки тих акул, які живляться планктоном. Кращ ..." />

Цікаво та корисно

 
&nbps;

Цікаво та корисно

10 незвичайних страв в світі

10 незвичайних страв в світі


М'ясо акули.
М'ясо акули давно стало одним з найбажаніших делікатесів і в Європі, і в Америці, і в Азії. У їжу вживають тільки тих акул, які живляться планктоном. Краща страва - це суп з акулячих плавців, а ось найсмачніше м'ясо у коричневої акули.


Салат з медуз. Варені медузи нагадують локшину фучеза з овочами. Цю страву зазвичай їдять з безліччю приправ, щоб відбити їх істинний, вельми неприємний запах. І це притому, що медузи - справжній делікатес у Японії та Китаї.

 

М'ясо дикобраза. М'ясо цієї тварини дуже ніжне, біле і соковите. Воно дуже схоже на крільчатину але за смаком явно перевершує її. Гурмани давно вже знають про те, наскільки смачні дикобрази, тому на них із захопленням полюють і в Європі, і в Азії.

 

Чорні яйця. Ця страва - справжній делікатес в Китаї, до того ж воно вважається найсильнішим афродизіаком. Насправді, це качині яйця, які обмазують сумішшю з золи, вапна, соди, води і витримують в землі від 20 до 100 днів, а потім їдять без приправи і гарніру. Кажуть, смак у чорних яєць незвичайний, а от про запах цього делікатесу краще промовчати.


Тушкований крокодил. Справжнє африканське частування - тушкований крокодил. У їжу зазвичай вживають молодих крокодилів, м'ясо старих втрачає привабливість. У стейку, вирізаному з хвоста крокодила, майже немає холестерину, ось, чому ця страва вважається не тільки дуже смачною, але і дієтичною.

 

Гримуча змія. Справжня зірка індійської кулінарії - гримуча змія. Змію смажать у фритюрі або готують на вогнищі. Єдиний недолік цієї страви - величезна кількість кісток.

 

Шашлик зі страуса. М'ясо страуса дуже ніжне, і має особливий підкопчений  смак. Цей австралійський делікатес рекомендується вживати з ананасовим соусом.


Лотос. У їжу рекомендується вживати листя і стебло лотоса - в Азії це чудове доповнення до салатів. Листя і стебло лотоса їдять маринованими, а от варення з лотоса нагадує абрикосове.

 

Скати. М'ясо ската цінується гурманами США. Кажуть, що звичайні скати нагадують на смак креветок, а ось плямистий хвостокол нагадає тунця. Гурмани запевняють, що найсмачніший  різновид ската - малий морський диявол.

 

Кенгурятина. М'яке і ніжне м'ясо кенгуру нагадує за смаком телятину. Крім того, австралійці впевнені, що кенгурятина попереджає діабет і тромбоз.