Брін де Амур (Brin d'Amour) - французький сир, який виготовляють з овечого молока виключно кустарним способом.
Сирні головки зазвичай випускають у формі невисокого циліндра з грубою скоринкою, покрито ..." />
FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Цікаво та корисно

 
&nbps;

Цікаво та корисно

Сир Брін де Амур (Brin d'Amour)

Сир Брін де Амур (Brin d'Amour)

Брін де Амур (Brin d'Amour) - французький сир, який виготовляють з овечого молока виключно кустарним способом.
Сирні головки зазвичай випускають у формі невисокого циліндра з грубою скоринкою, покритою білою пліснявою і сумішшю висушених трав: розмарину, ялівцю, чебрецю, коріандру. Завдяки такій технології виготовлення сир набуває тонкого унікального земляного аромату  і вершковий, злегка кислуватий смак. Також крім трав у нього іноді додають перець чилі, що робить смак сиру більш пікантним і гострим. У молодого Брін де амура сирна маса м'яка, кольору слонової кістки; у більш зрілого - текстура стає щільною і набуває кремовий відтінок. Найкращим часом для приготування цього сиру, є літо. Брін де амур до столу може подаватися як самостійна закуска або в поєднанні з скибочками свіжого хліба. З вин перевагу слід віддати кріпленим білим винам.
Виробляється Брін де мур на острові Корсика, який знаходиться в 170 км від Лазурного берега Франції. З'явився цей сир порівняно недавно, але за його надзвичайний смак його цінують в колі знавців сиру.