М'ята

Легенда свідчить, що свою назву м'ята отримала на честь Менти - римської богині, яка уособлювала собою розсудливість і розум. Стародавні римляни були впевнені ..." />

FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Цікаво та корисно

 
&nbps;

Цікаво та корисно

Свіжа зелень: смачно і корисно!

Свіжа зелень: смачно і корисно!

М'ята

Легенда свідчить, що свою назву м'ята отримала на честь Менти - римської богині, яка уособлювала собою розсудливість і розум. Стародавні римляни були впевнені, що м'ята робить розумову діяльність більш інтенсивною

У м'яті міститься багато корисних речовин - фітонцидів, що мають протизапальну та антимікробну дію. Вживаючи м'яту, людина відчуває легке відчуття холоду - в листі м'яти міститься велика кількість ментолу, легкий холодок можна відчути навіть при нанесенні м'яти на шкіру, в цьому випадку, поверхневі судини звужуються, а внутрішні розширюються, тому м'ята дуже корисна хворим стенокардією - вона відмінно знімає спазми і приступи.

Базилік

Назва  мовою древніх греків означає «королівський». У Древній Греції вважалося, що збирати базилік- заняття, гідне вищих осіб держави. Для італійців базилік символізує любов, а індуси вірять, що листочок базиліка здатний пропустити душу померлого в рай. Єгиптяни застосовували базилік в процесі муміфікації фараонів.

Єгиптяни поступали так не тільки з релігійних міркувань, насправді у базиліка відмінні консервуючі властивості, це один з кращих природних консервантів. Додайте базилік в страву , і вона довше зберігатиме свіжість. Господині з Південно-Східної Азії готують більшість страв з базиліком - він не тільки надає їм неповторний смак, але і зберігає їх свіжими довгий час, що дуже важливо в умовах жарких країн.

Якщо ви хочете надати звичайному салату деяку «родзинку», то додайте в нього базилік- звичне блюдо придбає новий, оригінальний смак. Крім того, готуючи з базиліком, ви можете не користуватися сіллю або класти її в менших кількостях, ця пряність є прекрасною заміною солі. Якщо ви хочете по-справжньому здивувати ваших близьких, приготуйте м'ясо, тушковане з базиліком - базилік чудово поєднується з м'ясними стравами.

Розмарин

Згідно древнім легендам Риму та Греції, розмарин приносить щастя, греки і римляни вважали, що розмарин зберігає молодість і душевну рівновагу. Вони мали рацію, сучасні вчені підтвердили корисні властивості розмарину. В розмарині міститься багато корисних речовин, заспокійливих нервову систему, крім того, ця чарівна травичка - справжня скарбниця антиоксидантів, що перешкоджають передчасному старінню.

Розмарин корисний людям, страждаючим захворюваннями серця, його компоненти зміцнюють судини, і захищають серце від негативного впливу безлічі чинників.

Розмарин унікальна приправа - нею можна прикрасити смак будь-якого продукту, але все ж краще утриматися від добавки розмарину в рибні блюда, інакше розмарин може перебити своїм смаком смак морепродуктів. Ні в якому разі не можна поєднувати розмарин з лавровим листом - їх поєднання дає дуже неприємний смак.

Кріп

Ще Авіценна лікував своїх пацієнтів від головного болю кишкових розладів цієї чудової травичкою. Унікальні елементи, що містяться в кропі, дозволяють нормалізувати артеріальний тиск (саме з  ним розсіл такий ефективний при похміллі). Якщо вашу дитину мучать гази, то дайте йому попити трохи  води з кропу і незабаром проблеми вашого малюка зникнуть.

Насіння кропу - прекрасний засіб для профілактики захворювань нирок. Протизапальні властивості кропу роблять його прекрасним засобом в боротьбі з вуграми та іншими захворюваннями шкіри, його ефективність цілком порівнянна з кращими протизапальними гелями.