Рецептів фарбування крашанок є багато - для цього можна використовувати спеціальні фломастери, наклейки, барвники. Проте традиційний спосіб - за допомогою цибулиння, зібраного заздалегідь. В залежн ..." />
FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Цікаво та корисно

 
&nbps;

Цікаво та корисно

Робимо крашанки, деякі поради

Робимо крашанки, деякі поради

Рецептів фарбування крашанок є багато - для цього можна використовувати спеціальні фломастери, наклейки, барвники. Проте традиційний спосіб - за допомогою цибулиння, зібраного заздалегідь. В залежності від  кольору забарвлення може вийти як світлих відтінків, так і темно-коричневих.

Щоб колір вийшов більш насиченим, велику кількість лушпиння потрібно варити не менше години, перш ніж опустити у відвар крашанки.

Лушпиння червоної цибулі додасть яйцям фіолетовий відтінок.

Для отримання «строкатих» яєць (в цяточку) потрібно намочити їх, обваляти в рисі, загорнути в марлю (намагаючись зробити це якомога щільніше) і варити звичайним способом в лушпинні.

Надати яйцям блиск можна, якщо як слід висушити їх, а потім натерти рослинною олією.

Обмотавши яйця нитками різного кольору, можна отримати незвичайні візерунки.

Фарба ляже рівніше, якщо перед варінням натерти яйця спиртом.

Барвники різних кольорів можуть бути не тільки штучними, а й натуральними. Ось деякі з них:

  • Позолота - в літрі гарячої води розчинити три столових ложки куркуми.
  • Фіолетовий колір - витримати яйця протягом ночі в гарячій воді з опущеними в неї фіалками.
  • Для отримання жовтого відтінку яйця варяться у відварі сухих березових листях. Світло-жовтого кольору можна домогтися, якщо витримати яйця в морквяному соці.
  • Зелений колір, якщо відварити яйця зі шпинатом.
  • Рожевий колір додасть сік журавлини або буряка
  • Коричневий колір вийде, якщо відварити яйця, додавши в гарячу воду кави.
  • Для отримання синього кольору необхідно витримати яйця кілька годин в соці червонокачанної капусти.