Результати  дослідження показують , що моцарелла надзвичайно багата на вітамін «A», який дуже корисний для шкіри і очей. Крім того, моцарелла має багато вітамінів групи «B», що відповідаю ..." />
FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Цікаво та корисно

 
&nbps;

Цікаво та корисно

Секрет довголіття - моцарелла

Секрет довголіття - моцарелла

Результати  дослідження показують , що моцарелла надзвичайно багата на вітамін «A», який дуже корисний для шкіри і очей. Крім того, моцарелла має багато вітамінів групи «B», що відповідають за вироблення енергії організмом і, в свою чергу, підтримують здоров'я нервової системи. У складі моцарели також знаходиться вітамін «D», який добре впливає на кісткову тканину. У цьому сирі, крім іншого, містяться амінокислоти, полісахариди і мікроелементи: цинк, магній, кальцій і залізо. Також важливо знати ,що далеко не вся моцарелла однаково корисна. Щоб цей продукт не втратив свої цінні властивості, його треба їсти виключно свіжим (не більше 10 днів з моменту приготування). Не менший вплив на склад сиру робить і молоко. Щоб моцарелла була приготована ​​по правильному рецепту, молоко повинно бути тільки свіжонадоїне. З одно-двохденного молока моцарелла не вийде.

Класична моцарелла (Mozzarella di bufala campana) виробляється з молока  чорних буйволиць, але в продажі завжди знайдете сир з коров'ячого молока. Цей сир продають у вигляді білих кульок замочених в розсолі, так як він довго не зберігається. Найсмачніша моцарелла - giornata (одноденної давності), але її можна купити тільки в Італії. Також моцарелла буває твердою, як звичайний сир. Випускається і копчена моцарелла (Mozzarella affumicata).