FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Ядриця –

крупа, з якою при обробці знята верхня оборочка - лушпиння. Зазвичай під ці розуміють тільки гречану крупу, однак у країнах Закавказзя існує ядриця-пшеничне і ядриця-полбу.

Язь –

одна з найбільш відомих річкових риб. М'ясо язя досить смачно, але костляво; воно дещо рожевого кольору і влітку, майже всюди, відкликає травою.

Яйні –

суп з яловичини з курагою. Східна кухня

Якімоно –

принцип приготування продуктів, попередньо нанизаних на дерев'яні або металеві шпажки, на відкритому живому вогні. Таким способом готують не стільки м'ясо або курку, а в основному рибу, морепродукти і навіть овочі.

Якіторі –

маленькі шашлички з м'яса курки та її нутрощів. Якіторі подають до пива.

Ямс –

Ямс - родом з Африки, належить до сімейства діоскорейних. Зараз активно вирощують в Китаї, країнах Південно-Східної Азії і Карибського басейну. Бульби ямсу червоно-оранжевого або трохи коричневого кольору. Ямс смачний в свіжому вигляді, у вигляді пюре і відварний, як картоплю. Не плутати з бататом!

Японський перець –

це висушені оболонки зрілих плодів деяких видів «зубного дерева». Росте в Китаї, Кореї і Японії, має тонкий цитрусовий аромат і використовується в стравах з морепродуктів. Шкірка насіння в японському перці представляє велику цінність, ніж самі насіння.

Ясай –

овочі по японськи

Ястична ікра –

Ікра, яка так і засолюється в ястика і надходить в такому неочищеному вигляді в продаж, називається ястична. Вона низької якості, часто пересолена, іноді має , підсушений вигляд і консистенцію і цінується, природно, значно дешевше зернистою і паюсно. 

 

Ястичная ікра