FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Шавіньоль (фото) –

Шавіньоль

                                             

Кроттен де Шавіньоль (Crottin de Chavignol) - козячий сир родом з села Шавіньоль (Chavignol). Головки сиру маленькі - діаметром 4-5 см, висотою 3-4 см, вагою від 60 до 140 г. Жирність 45%. Скоринка і консистенція сиру змінюється в залежності від зрілості.

Для дозрівання молодого сиру достатньо 10-12 днів. Скоринка молодого сиру Кроттена де Шавіньоль рівна, біла або злегка кремуватим. На упаковці зазвичай ставиться позначка 1 / 2 sec, тобто "Наполовину сухий", і консистенція у такого сиру більше нагадує щільний сир. До столу радять подавати підігрітим.

Сир терміном 3 тижні - bleute, тобто "Блакитний". Ще більш витриманий сир називається bleu ("голубий"). Назва дана через що з'явилася блакитним цвілевий скоринки. М'якоть сиру cтає більш щільна, смак гостріший. Подають як аперитив.

Сир витриманий 1-2 місяці все ще з м'якою серцевиною, але шкірка стає все товща. Через 4 місяці сир стає досить твердим (tres sec), щоб кришитися при спробі його розрізати. У смаку сиру чітко відчувається горіхова нотка.