FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Чабер –

 

Однорічна рослина, з дрібними, блідо-фіолетовими квітками. Використовувати чабер потрібно обережно, так щоб його сильний гіркувато-пряний смак не домінував над усім іншим. Аромат у чабру теж сильний. В кулінарії використовують свіжі та сушені стебла і листя, при цьому їх не подрібнюють, а використовують цілком, інакше вони надають стравам гіркий смак.

Чак-чак –

святкові татарські солодощі. Виріб із прісного тіста, обсмажене, залите медом і посипане горіхами.

Чалахаджі –

шашлик зі свинячої або телячої корейки

Чалогач –

шашлик на спинний кісточці

Чалоп –

холодний суп, національне узбецьке блюдо Чалоп являє собою суміш катика і молодих свіжих овочів.

Чанахи –

баранина з приправою, приготовлена ​​в глиняному посуді.

Чаппаті –

прісні коржі

Часуйма –

тибетський чай. Його роблять з чайного листя, масла (яке робиться з молока яків) і солі. Тибетці дуже люблять цей чай і випивають його по сорок чашок на день.

Чатні –

Пряний соус родом з Індії, на смак - від солодкого до гострого, злегка кислуватого. У продажу бувають різні чатні, приміром, з плодів манго, помідорів, яблук або грибів. Чатні - улюблена приправа до холодного м'яса і м'яса птиці.

Чахохбілі –

назва страви, приготовлена ​​з шматка м'яса або птиці.

Чаху –

уругвайське тістечко. (Наголос на останньому складі) придумав у 1927 році родоначальник клану дон Орландо Кастельяна, що жив у місті Пайсанду, на заході Уругваю. Сьогодні його справу продовжують син і троє онуків.

Чашашулі –

проперчене м'ясо, яке подається у глибоких глиняних тарілочках.

Червіш –

буквально означає - підлива, розтоплений жир з м'яса (югослав)

Черемша –

вид дикорослої цибулі з часниковим запахом.

Черімойя –

плодова рослина роду Annona (сімейства Annonaceae). Батьківщиною цього фрукта прийнято вважати Еквадор, Колумбію і Болівію, а також Перу. Найбільш широко цей фрукт відомий під ім'ям «дерево морозива», яке він отримав завдяки своїй консистенції, що нагадує в замороженому вигляді консистенцію морозива, а також за свій ніжний солодкий смак. Взагалі ж, якщо описувати смак черімойі, то можна сказати, що він нагадує ананас, папайю, полуницю, манго, банан і вершки одночасно.

Чехоня –

риба поширена в басейнах Балтійського, Чорного, Азовського, Каспійського і Аральського морів, як у прісних, так і в солонуватих водах. Незважаючи на свою кістлявість, чехоня дуже смачна і ніжне солодкувате м'ясо її дуже шанується.

Чечіль –

Чечільволокнистий ропні сир, якому часто надають форму тугої косички. Виготовляються з натурального коров'ячого молока. Смак чистий, кисломолочний, в міру солоний, у копченого сиру - з присмаком і запахом копчення. Жиру в такому сирі мало - до 10%.

Чилі –

плоди червоного перцю сушать цілими або розмолотими, при сушінні стручки набувають більш густих відтінків  від темно-до помаранчево-червоного. Зазвичай перці сушать на сонці. Порошок чилі - темно-червоного кольору, з пекучим, пряним смаком. Часто роблять суміш з приправ - чилі, орегано, кмину, часнику та солі.

Чіабати –

(Ciabatta) - італійський хліб, батьківщиною якого вважається провінція Бреша (Ломбардія). Його назва буквально означає "туфля без задника" - згадайте наше слово "чоботи". Цей пшеничний хліб з хрусткою скоринкою і пухнастою, м'якоттю, довжиною 30-50 см, а шириною 10-15 см, і справді схожий на сходжений  черевик  і сьогодні вважається гордістю пекарів Італії нарівні з коржем фокачча. Цікаво, що і російське "чоботи", і італійське ciabatta сходять до одного витоку - до тюркського "чабата". "

Чізкейк –

страва європейської та американської кухні.Це сирний десерт від сирної запіканки до тістечка суфле. Перші чизкейки з'явилися в Стародавній Греції. Але, популярність здобув в Америці

Чімічанг –

згорнуті вчетверо пшеничні коржі-тортильи з начинкою, обсмажені в олії.

Чімічуррі –

аргентинський соус, який популярний так само як, наприклад, соус песто в Італії. Соус готують з петрушки, свіжих перців, томатів і цибулі. Його використовують як для маринаду м'яса, так і як звичайний гострий соус для м'яса, риби, птиці.

Чірашізуші –

«Ледаче» суші. В особливу лаковану коробочку складають рис, посипають шматочками сушених водоростей. Зверху кладуть різні інгредієнти для суші.

Чірінгіто –

chiringuito невелике пляжне кафе, в асортименті якого прохолодні напої, сандвічі і закуски.

Чіроті –

chiroti листкові солодкі коржики, смажені в маслі, подаються з мигдальним молоком.

Чісанчі –

в перекладі з китайської означає "три свіжості землі". Настільки поетично назвою блюдо зобов'язане трьом основним інгредієнтам - картоплі, перцю і баклажанів.

Чітранна –

ароматний лимонний рис, приготовлений зі спеціями і змішаний з обсмаженим арахісом, а іноді з Чанна і урад-далом.

Чіхірітма –

курячий бульйон з тушкованою цибулею , заправлений оцтом, яєчним жовтком і приправою.

Чіхіро –

міцне кавказьке вино

Чоліт –

національний єврейський рецепт, спосіб приготування квасоляного супу.

Чорба –

кислий суп

Чорний рис –

біле зернятко покрите тонким шаром чорних висівок. Такий вид вирощується на Балі, в Китаї і Таїланді і може бути як із середнім, так і великим розміром зерна.

Чулама –

м'ясо, гриби або овочі в борошняному соусі

Чумар –

горохові галушки по-татарськи

Чураско –

шашлик з яловичини, з маленьких ксочков м'яса.

Чуреки –

прикрашені кренделі з дріжджового тіста (грецька кухня)

Чурраскерія –

в чурраскеріі подають churrasco - шматочки м'яса, нанизані на шпажку. «Шашличок» смажиться на вугіллі поруч із закладом.

Чуррерія –

чуррерія спеціалізується на іспанських пончиках churros, це спіраль з тіста, видавленого з кондитерського мішка в кипляче масло, а потім ножицями нарізане порціями. Чуррос прийнято їсти, макаючи їх у гарячий шоколад. Пончики користуються особливою популярністю у «опівнічників», які лягають спати тільки після того, як улюблений бар закриється.

Чурчхела –

грузинські солодощі. Готують з ядер ліщини або волоського горіха і увареного, змішаного з борошном виноградного соку. Горіхи нанизують на нитку і занурюють в виноградно-борошняну суміш. Потім в'ялять на свіжому повітрі в тіні.