FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Хаггіс –

Хаггіснаціональне шотландське блюдо з баранячих тельбухів (серця, печінки та легенів), порубаних з цибулею, толокном, салом, приправами і сіллю і зварених у баранячому шлунку.

Харісса –

суміш, приготовлена ​​з кайенского перцю, часнику і оливкового масла. Харісса застосовується для додання гостроти рибних і м'ясних страв, її подають і окремо - тоді в неї мачають  хліб.

Хачапурі –

рід ватрушок з начинкою з сиру

Хаши –

суп приготований з тельбухів і часнику

Хашлама –

шматки вареної яловичини або баранини, що подаються, переважно, в холодному вигляді.

Хичін –

коржі з начинкою (Карачаєво-Черкеські страви)

Хіджікі –

темно-коричневі морські водорості, що міняють колір на чорний при висиханні, чимось схожі по консистенції на спагетті. У них більш насичений смак, ніж у арамеї. Хіджікі дуже багаті протеїном, кальцієм і залізом. Також їх називають хізікі.

Хінгану –

макарони з м'ясом

Хінкалі –

особливо приготовлені пельмені; подаються в гарячому вигляді без будь-яких приправ.

Хмелі-сунелі –

дуже відома в Грузії та Вірменії суха пряна суміш, вона також популярна в інших народів Кавказу. Готують з висушених окремо і розтертих в порошок трав. Дуже запашна по запаху, на смак досить гостра. Використовують для приготування грузинських національних страв харчо, сациві і др

Хобзей або ейш –

(Назва цього продукту в дослівному перекладі означає: життя) - арабський хліб, - випікається у вигляді круглих тонких коржів, який їдять з усіма стравами національної кухні.

Хогсхед –

(Англ.: hogshead) велика бочка місткістю 51 імперських галонів (243 літрів)

Ходзіча –

сорт чаю, похідний від Сенчі сорт. Був створений в 1920 р., коли залежаний чай вирішили підсмажити заради експерименту. Ходзіча містить лише малу кількість кофеїну, і японці його - навіть дають дітям. Він також популярний серед літніх японців.

Хока –

це один з роду сімейства мерлузових загону тріскових. Субтропічні риби, що мешкають біля берегів Аргентини, Чилі, Уругваю, Нової Зеландії і Тасманії. Ці країни поставляють макруронуса.

Холодник –

це аналог окрошки, тільки окрошка готується або на сироватці або на квасі, а в холодник вариться такий відвар або на щавлі або на буряках з додаванням лимонної кислоти.

Хоменташ –

пиріжки з маком. Готують різної величини - як великого розміру, так і дрібні, завбільшки з звичайний пиріжок

Хорешфесенджан –

качка з горіхами. Качка смажиться на сковороді, розрізається на шматки і поливається спеціальним соусом, приготованим з очищених і товчених волоських горіхів, гранатового і лимонного соків.

Храмуля –

типово рослиноїдна  риба. Поширена в Східному Закавказзі та Західної Туркменії, мешкає в річках і озерах. Відрізняється ніжним, жирним м'ясом.

Хремзлах –

це традиційне пасхальне блюдо, яке вважається необхідним на святі Пейсах. Солодкі кульки дуже ніжні і володіють приємним ароматом меду. Варіантів приготування хремзлаха безліч

Хтаподі марінато –

маринований  восьминіг.

Хтаподі стіфадо –

рагу з восьминога.

Хумус –

це блюдо арабської кухні, приготовлене із зерен нуту, які варять, перемелюють до консистенції пюре і змішують з необробленого  Тхінь. Порція хумуса подається зазвичай з оливковою олією, петрушкою і спеціями, а іноді її ще супроводжує яйце, зварене на круто, фул (боби) та інші добавки.

Хусхол –

шведський твердий сир.