FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Убріако червоний –

буквально «п'яний». Це італійський сир середньої витримки з коров'ячого молока, головки якого натирають суслом місцевих сортів винограду.

Угро –

суп з локшиною та м'ясом.

Удон –

японська локшина. Готується головним чином з пшеничного борошна, особливі види - з бобової і гречаного. Вживається в супах, а також як складовий компонент складних страв або як самостійне блюдо - в рідкому соусі.

Узо –

це дистилят суміші етилового спирту і різних ароматичних трав, серед яких завжди присутній аніс. Ймовірно слово походить від турецького uzum, що означає «виноградне гроно» або «виноградна настоянка».

Улу –

Це стародавній ескімоський кухонний ніж, який за свою багатовікову історію практично не змінився зовні. Він використовується для нарізки риби, м'яса, овочів

Умебосі –

гострі мариновані маленькі сливи сірувато-коричневого і рожевого відтінку. Їх солять поки вони зелені, а яскравий колір і неповторний смак їм надають листя червоної кропиви, яку закладають у маринад.

Уміт –

варіант аргентинської кукурудзяної каші.

Упма –

це смачне і поживне блюдо готується з манної крупи і овочів з додаванням арахісу та спецій. Упму зазвичай подають на сніданок.

Урда –

прісний овечий сир.

Урс –

куля з мамалиги, начинений тертою бринзою і запеченою в гарячій золі

Уюшак –

різновид гуляшу, старовинний рецепт