FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Сабайон –

один з найвідоміших десертів італійської кухні, яєчний крем з додаванням вина (зазвичай марсали або просекко).

Сабджі –

блюдо індійської кухні, що представляє собою своєрідне овочеве рагу.

Савоярді –

італійське бісквітне печиво витягнутої форми (дамські пальчики). Застосовується для виготовлення тірамісу.

Салча –

перцева паста або по-іншому перцева салча. Пасту готують з червоного перцю - солодкого або гострого. Зовні схожа на томатну пасту.

Сальса –

це соус на основі помідор з цибулею, чилі і травами. Сальса може бути рідкою або з шматочками, з м'яким або дуже гострим смаком. У перекладі з іспанської означає «соус»

Самба –

рисові коржі, пельмені з начинкою з маринадів і чечевиця з каррі.

Сармі –

болгарські голубці

Сахляб –

гарячий напій з молока з додаванням протертого кореня місцевої пряної рослини сахляб, що подається з подрібненими фісташками, корицею і рожевою водою. 

Сацебелі –

соус, підлива, а також з страву з птиці в горіховому соусі особливого приготування

Сациві –

блюдо з  курятини  під соусом з подрібненого горіха і оцту

Сель-сюр-шер –

французький м'який козячий сир з темною скоринкою, покритий  вугільним пилом.

Сен-Марселла –

Cир Сен-Марселла (Saint-Marcellin) - м'який французький сир  з білою цвілллю .

Сендвічі –

Сендвічіваріант закритих бутербродів. Для приготування звичайно використовують спеціальну булочку, між двома половинками кладуть начинку і шматочки змащують вершковим маслом або гірчицею, майонезом, тертим хріном і т.д.

Сіллабаб –

поєднання вершків або молока з вином і бренді

Скампі –

італійська назва великої морської креветки з довгими тонкими клешнями.

Скарола –

вид піци. Популярне блюдо у жителів Неаполя, яке обов'язково готується в кожному будинку в дні різдвяних свят. Вона відрізняється від інших видів піци тим, що випікається закритою, як пиріг. Смак у цієї піци дуже незвичайний.

Скордопсомо –

часниковий хліб, гаряча булочка, просочена розплавленим вершковим маслом і розтертим часником.

Сопайпійос –

це гарбузові коржі, які можна їсти з чим завгодно: салатами і гострими соусами, вареним згущеним молоком, варенням або ж просто з цукровою пудрою. (Чилі)

Сочень –

складений навпіл коржик з начинкою. За формою сочень повинен нагадувати півколо.

Спанакопіта –

пиріг з тіста філо з начинкою з бринзи та шпинату.

Спеціота –

блюдо з риби з томатним соусом і свіжими помідорами, приготоване в духовці.

Субдег –

густий соус зі спеціями, часником, імбиром, цибулею, помідорами, кисляком і сумішшю яйця з гороховим  борошном.

Суп-пюре –

це густий суп, приготований з протертих овочів, круп, м'яса, птиці або риби.

Супьес ме спанакі –

каракатиці зі шпинатом.

Суфле –

кулінарне блюдо французького походження, відоме своєю легкістю. Готується з яєчних жовтків, змішаних з різноманітними інгредієнтами, куди потім додаються збиті добіла яєчні білки.

Сюзме –

верблюжа сметана