FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Рас ель ханут –

суміш спецій північноафриканської кухні (Ras el hanout або Rass el hanout). До складу рас ель ханут, що в перекладі означає «господар лавки» (top of the shop), може входити до 50 спецій у різних співвідношеннях між собою.

Фіксованого рецепту немає. Кожен господар лавки готує свою суміш і зберігає рецепт в секреті.  деякі з складових: кумін (зіра), імбир, коріандр (кінза), аніс, кориця, гвоздика, чорний перець, перець кубеба, кардамон, насіння нігелли, мускатний горіх, мускатний колір, калган, корінь куркуми, паприка.

Рас ель ханут підходить до м'ясних і овочевих страв. У марокканської кухні додають в кус-кус і Тажин.