FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Радіккіо –

Існує два різновиди італійського цикорію - червоний радіккіо з круглим качаном, що нагадує маленьку капусту, і радіккіо з Тревізо з довгастими листками. Обидва салату красивого червонувато - лілового кольору зі стеблами кольору слонової кістки. В обох приємний гіркувато - перцевий смак. Радіккіо добре поєднується і з ніжними, і з гострими листовими овочами, і будь-якому салату додає чудовий колір. Він непогано поєднується з цибулею, часником і чебрецем, його можна гасити в невеликій кількості масла або в червоному вині, попередньо нащіпать листя невеликими шматочками або нашаткувати їх тонкою соломкою. Радіккіо сприятливо діє на систему травлення і кровоносні судини.