FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Оджа –

омлети з начинками з м'яса, морепродуктів або птиці (гострими сосисками, овочами та пікантним томатним соусом)

Оджахурі –

свинина, смажена з картоплею, цибулею, спеціями і помідорами - одне з найпопулярніших страв у Грузії.

Окіст –

задня нога, найбільш популярна частина для запікання тушки молодого баранчика.

Опара –

Рідка закваска для тіста з дріжджів і невеликої кількості борошна.

Оран –

молочнокислий напій у марійців.

Орегано –

це пряна трава, що росте на скелястих гірських схилах; має ніжний аромат і гіркувато-пряний, злегка пекучий смак. Використовують як свіжі, так і сухе листя рослини.

Оршад –

(Від французького orge - ячмінь) прохолодний напій, спочатку готується з відвару ячменю. Зараз рецептура не така сувора.

Оффах –

суміш мелених насіння коріандру, кмину, анісу, чорного і червоного перцю, куркуми, гвоздики і часнику.

Охагі –

рисові колобки в солодкій пасті.

Очпочмак –

маленькі трикутні пиріжки з начинкою. Для начинки м'ясний фарш перемішуємо з маленькими кубиками сирої картоплі, дрібно нарізаною цибулею, сіллю і чорним перцем.

Ош-туглама –

м'ясо з рисом.

Ошпо –

національний французький суп, особливо популярний в Пікардії.  Це густа каша з м'яса з картоплею і капустою.