FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Надав –

виноградний цукор у великих кристалах.

Назукі –

здобний хліб.

Намаюба –

плівка, знята з киплячого соєвого молока і висушена. У неї загортають суші.

Начос –

це хрусткі кукурудзяні чіпси, які подаються з різними соусами. Начос з соусом подаються підігрітими.

Нашарабі –

уварений сік граната.

Негус –

старовинний напій схожий на глінтвейн. До складу негуса можуть входити портвейн, херес або солодке вино. З прянощів перевагу віддають мускатному горіху.

Неролі –

помаранчева есенція, що вживається в кондитерській справі для аромату печива, тортів. Використовується в основному в західноєвропейській кухні: в Австрії, ФРН, Бельгії, Італії, Швейцарії, Данії, Англії, тоді як для французьких кондитерських виробів більш характерне використання ванілі.

Німбу-пані –

напій з води і лимонного соку.

Ніонс –

невеликі круглі чорні оливки - благородні плоди французького Провансу.

Нішалло –

кондитерський виріб таджицької (а також афганської та іранської) кухні. Являє собою напіврідкий вид халви, не підлягає довгому зберіганню. Готується кустарним способом до національних свят. Головні компоненти: цукор, яєчний білок, мильний корінь, вода. Основна операція - збивання суміші компонентів в тягучу масу. Ароматизатори - лимонна цедра, кислота, ванілін.

Норімаки –

Рис для суші і морепродукти, загорнуті в сушені водорості. Існує безліч сортів норімаки, що розрізняються за інгредієнтами і товщині.