FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Забелка –

 російська народна назва різних молочних приправ до холодних і гарячих супів. Забелкою може служити молоко, кисляк, вершки, сметана. Остання є найпоширенішим видом забелки.

Затор –

 суміш хлібних (борошняних) продуктів, розведених водою і залишених для бродіння. У затор до борошна (зерну, висівкам) додають ще мох-ягель, деревну кору чи вугілля.

Збрінц –

 швейцарський твердий сир

Звіробій –

 багаторічна, дуже рідко однорічна трав'яниста рослина. Приємний бальзамічний аромат, злегка гіркуватий присмак звіробою зберігаються і після висушування, тому він часто входить до складу лікувальних чаїв. Смакові властивості трави дозволяють використовувати його в кулінарії для ароматизації рибних, м'ясних і овочевих страв.

Зельц –

 виготовляють із субпродуктів, попередньо відварених і подрібнених. Фарш набивають у свинячі шлунки або сечові міхури, варять при температурі 75-85 ° С, охолоджують і злегка пресують для додання виробам овальної форми, стислій з двох сторін.

Зефір –

 вид пастили, готується за французьким способом, тобто шляхом додавання до основи російської пастили, ягідно-фруктового пюре, додатково яєчних білків і цукру, а також шляхом введення абсолютно нового компонента - невеликої кількості масла і жовтків.Отримане зефірне тісто відливається у формочки і заварюється в жарі пари, у той час як пастила підсихає відкритої в духову печі. Все це впливає на смак виробів: у зефіру він дещо інший, ніж у пастили.

Зіра –

 однорічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних. Виростає - в Індії і частково в Середній Азії. Має більш сильний аромат, ніж кмин

Зурнерія –

 невелике кафе чи кіоск, що пропонує натуральні, щойно вичавлені соки.