FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Кулінарний словник

 
&nbps;

Кулінарний словник

 
Ідаред –

 (IDARED) сорт яблук

Ідлі –

 рисові галушки, пельмені з начинкою з маринадів.

Імагаваякі –

 смажений пиріжок з начинкою з пасти адзуки

Імбир –

багаторічна трав'яниста рослина, у якого всі вегетативні органи і насіння містять ефірні олії зі специфічним ароматом. Смак імбирного кореневища солодкий і гострий. Він відноситься до розряду гарячих спецій. В кулінарії імбир використовується для збереження свіжості страв і надання особливого присмаку і аромату супам, гарячим других страв з риби і м'яса, ковбас, паштетів.

Імеретинський шафран –

 однорічна трав'яниста рослина. Його жовті квіточки широко застосовуються в грузинській кулінарії як в свіжому вигляді, так і висушеному вигляді як приправу.

Імжадра –

 Cуп з сочевиці. Готується з томатним пюре, йогуртом, цибулею і гострим перцем

Інжир –

 субтропічне плодове дерево роду фікус, сімейства тутових. Інжир - унікальний фрукт, бо в порівнянні з усіма іншими фруктами містить дуже багато клітковини. Виявляється, 1 сушений інжир забезпечує людині 2 грами клітковини, що становить 20% рекомендованої добової дози клітковини.

Ісопу –

 пряність з висушеного листя і квіток теплолюбного напівчагарникова рослини сімейства губоцвітих.

Ішхан –

вид  вірменської форелі ( севанська форель)