FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Спасаємо пересолену страву!

Спасаємо пересолену страву!

Якщо ви поклали трохи більше солі, ніж потрібно - не турбуйтеся. Навіть найдосвідченіші кулінари можуть час від часу зіткнутися з такою проблемою. Вам потрібно всього лише пам'ятати деякі секрети.

Отже, що робити, якщо ваш бульйон вийшов занадто солоний? Можна додати в страву трохи локшини. Або ж приготувати на цьому бульйоні супи. Інгредієнти, які ви додасте, візьмуть непотрібну сіль на себе, і страва стане нормальною. Якщо ж варіант з супом не підходить, скористайтеся наступною хитрістю: введіть в бульйон збитий білок. Він моментально «витягне» сіль на себе. Після цього видаліть білок шумівкою або ж просто процідіть бульйон.

Якщо ж ви пересолили вже готовий суп - можете додати в нього трохи сирої цибулі. Вона смак не зіпсує, але зате сама страва стане менш солоною. Якщо ви зрозуміли, що поклали багато солі, але ваше перше  ще не зовсім готове - помістіть в нього пару картоплин в марлевому мішечку. Після того як вони зваряться, - витягніть мішечок.

Виправити смак може також  цукор. Якщо додати в пересолену першу страву  0,3 ч.л. цукру - смак стане більш м'яким, не таким солоним. Деякі господині вважають, що в курячий бульйон можна додавати воду навіть тоді, коли він повністю готовий. Ця думка помилкова, оскільки під кінець ви можете отримати дуже мутну, не апетитну на вигляд страву.

Що робити, якщо пересоленими вийшло м'ясо або риба?

Якщо ви великою кількістю солі зіпсували смак других страв, риби або м'яса - приготуйте соус. Потрібно помістити м'ясо в соус і трохи прокип'ятити. Якщо ви готували великий шматок м'яса, - порубайте його на порції. Якщо є час - можете використовувати зіпсований сіллю шматок м'яса в якості начинки для піци. Додайте ще кілька несолоних інгредієнтів, і дуже смачна піца готова! Якщо пересоленим виявився фарш для котлет, можете додати в нього трохи хліба, картоплі або несолоного відвареного рису.