FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Запікання в духовці - легкий шлях до здорового і смачного харчування

Запікання в духовці - легкий шлях до здорового і смачного харчування

Форма для запікання має безмежні можливості! Будь-який набір овочів ріжеться скибочками, соломкою, кубиками, можна додати м'ясо, фарш, ковбаску, сир, зелень, різні соуси, приправи - повний простір для польоту фантазії. Причому помилитися з вибором інгредієнтів практично неможливо - запікання дивним чином робить найнесподіваніші сполучення дуже вдалими та популярними. Форма для запікання допоможе заощадити кошти і продукти - дві ложки вчорашнього салату, половинка помідорки, залишки м'ясної нарізки, дві-три картоплини, цибулька і трохи сиру для рум'яної скоринки - хто б міг подумати, що така смачна запіканка ще півгодини тому була всього лише непривабливими залишками святкової вечері! До того ж рецепти страв, приготовлених таким способом, практично не вимагають додавання жирів - страва зберігає природну соковитість і справжній смак інгредієнтів.

Якщо у вашої форми немає кришки, то для посилення ефекту тушкування, можна застосувати замість неї фольгу - скоринка буде рум'яною, але не підсушеною, хоча кому як подобається.

Крім м'ясних і овочевих других страв, у формі готуються чудові десерти - сирні запіканки, пудинги, шарлотки з різною начинкою, кекси. Причому займає це мінімум часу - п'ять хвилин почистити і порізати яблука (штук п'ять середніх) і три-чотири хвилини для тіста - чотири яйця збити блендером зі склянкою цукру, ввести склянку борошна, трохи ванілі, можна щіпку соди. Залити цією сумішшю викладені в форму, змащену маслом, яблука (можна посипати їх корицею) і в духовку до готовності. Готовність перевіряється зубочисткою: потрібно проткнути пиріг в найвищому місці - якщо зубочистка суха, час! Варіантів начинки такого пирога безліч - всі ваші улюблені фрукти і ягоди.

Деко ! На ньому традиційно печуть відкриті і закриті пироги, піци, ватрушки. Але деко - це не тільки випічка! Змастіть його олією, викладіть шар ріпчастої цибулі півкільцями, на цибулю покладіть скибочки м'яса, шматки курки або риби, фарш. Додайте зверху різані шампіньйони, помідорку,  в сезон, кабачки, патісони, баклажани - будь-які овочі, посипте сиром або змастіть майонезом для скоринки. Така вечеря не залишить байдужою навіть дитину-яка не полюбляє їсти, а готується швидко і під силу практично кожному.

За допомогою дека і фольги легко і просто, а також  смачно готуються м'ясо, риба, птиця. На фольгу поміщається шматок м'яса на одну порцію, можна додати до нього овочі і приправи за бажанням - тоді це вийде окрема страва для однієї людини, далі фользі надається форма закритого мішечка. Таких мішечків потрібно зробити на  кількість персон. М'ясо тушкується з овочами у власному соці, не втрачаючи ні краплі смаку і аромату, причому без краплі зайвого жиру і олії. Можна красиво сервірувати цю страву, подавши на тарілці, не перекладаючи з фольги, а лише розкривши мішечок і загорнувши його краї.