FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як приготувати домашній квас

Як приготувати домашній квас

Для приготування хлібного квасу можна використовувати готові концентрати. Якщо їх немає - знадобляться житні сухарі. Хліб потрібно нарізати невеликими шматочками, висушити в духовці близько десяти хвилин на дуже слабкому вогні. Дуже тонкий момент - додавання дріжджів. Справа в тому, що при високій температурі знищуються ферменти, які забезпечують бродіння. Тому можна порекомендувати наступний спосіб.

Сухарики засипати в банку і залити їх окропом на дві третини загального обсягу. Туди ж потрібно додати три столові ложки цукру. Воду остудити до кімнатної температури і додати тридцять грамів дріжджів. Цей розчин потрібно витримати два дні в теплому місці. Після цього настій проціджують, в нього додається ще п'ять столових ложок цукру, жменя родзинок. Ця суміш настоюється 12 год., а потім зберігається в холодильнику в добре закритих пластикових пляшках. Вживати квас можна через добу.

Можна використовувати для приготування квасу та інші оригінальні кулінарні рецепти. Ось деякі з них:

Квас лимонний з ревенем
Закип'ятити три літри води, додати в неї двісті п'ятдесят грамів порізаних стебел ревеню. Охолодити, додати цукор (три столові ложки), два лимона (сік і цедру), листя смородини і м'яти. Напій настоювати добу, потім процідити і витримати під щільними кришками на холоді протягом тижня.

Буряковий квас
Кілограм житніх сухарів підсушити, два буряка запекти в духовці, порізати. Додати жменю родзинок, все разом залити окропом (десять літрів), витримати добу в теплі. Процідити, додати п'ять грамів дріжджів, цукор (500 грамів), дати постояти в теплі 8год., після чого витримати добу в холоді.

Квас із смородини
Кілограм чорної смородини промити, розім'яти, додати десять літрів теплої води, кілограм цукру, три гвоздички, 10 грамів дріжджів. Залишити в теплі на 10год., потім процідити і витримати тиждень в прохолодному місці.