FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Новорічні закуски, що приготувати на Новий рік: 10 кулінарних порад

Новорічні закуски, що приготувати на Новий рік: 10 кулінарних  порад

Початок будь-якого святкового застілля - це, без сумнівів, подача закусок. Новорічне застілля не є винятком. Який би формат подачі страв ви не вибрали, будь то звичнt для нас традиційне українське застілля або модний нині фуршет, в будь-якому випадку закуски складають обов'язкову і важливу частину меню. Своїм оформленням, своїм ароматом і смаком закуски покликані порушити наш апетит і налаштувати нас на святковий новорічний лад.

Складаючи своє новорічне меню, враховуйте, що закусок на святковому столі має бути набагато більше, ніж на столі повсякденному. При виборі закусок прагніть враховувати смаки своїх гостей і сполучуваність з іншими стравами вашого новорічного столу. Традиційно найпопулярнішими закусками є подані в нарізці ковбаси, копченості та шинка, рибні делікатеси і морепродукти, сири, паштети, різні види заливного, соління й маринади, не слід забувати і про такі зручні і смачні закуски, як невеликі бутерброди і канапе.

Важливу роль при подачі закусок до новорічного столу грає прикраса самих закусок і страв, на яких закуски будуть подаватися. Для прикраси можна використовувати свіжу зелень, фігурки зі свіжих і відварених овочів, оливки, ягоди і все, що підкаже вам ваша фантазія. Навіть подаючи до столу просту і, здавалося б, тривіальну м'ясну нарізку, ви можете так обіграти цю страву, що воно буде мати приголомшливий успіх у ваших гостей. Просто підберіть гарне широке неглибоке блюдо, викладіть його свіжим листям салату й гілочками зелені, зверху красиво розмістіть кілька добре поєднуючих видів м'ясної нарізки, а в центр блюда поставте дві - три вази з різними соусами.

Але, звичайно ж, новорічний стіл ніяк не може обійтися простим набором ковбас, копченостей та сирів. Саме до новорічного столу хочеться неодмінно подати щось особливе, щось здатне викликати подив і захоплення. Хочеться порадувати гостей незвичайними і смачними закусками, які самі по собі є маленькими кулінарними шедеврами. Сьогодні «Appetit» підготував для вас добірку рецептів апетитних закусок, які неодмінно прикрасять ваш новорічний стіл і порадують ваших гостей.

 1. Фаршировані яйця завжди користуються незмінною популярністю. Трохи змініть рецепт, і вашу незвичайну закуску будуть із задоволенням згадувати протягом усього наступного року. 

Фаршировані яйця


 2. Ще однією надзвичайно популярною закускою для святкового столу є фаршировані помідори. Проявіть трохи терпіння і турботи, і ви зможете здивувати гостей незвичайними й надзвичайно ніжними фаршированими помідорами черрі. 

Фаршировані помідори Черрі

 3.  Дуже просто приготувати маленькі закусочні бутерброди з соленою сьомгою або фореллю. Від буханця житнього хліба відріжте три скибочки товщиною не більше 1 см. Кожен шматок хліба розріжте на 4 частини і злегка обсмажте з двох сторін в невеликій кількості рослинного масла. Для приготування соусу помістіть в блендер ½ чашки майонезу, 1 зубчик часнику, 1 ч. ложку свіжого або сушеного естрагону (тархуну), ½ ч. ложки сухої гірчиці, 1 ч. ложку каперсів, 1 зварене круто яйце і 1 ч. ложку зелені петрушки. Збийте все разом до отримання однорідної маси. На кожну грінку викладіть по 1 ч. ложці соусу, зверху помістіть згорнутий колечком шматочок соленої сьомги і посипте все невеликою кількістю дрібно нарубаного зеленої цибулі.

 4.  Дуже смачними виходять канапе з рулетиками з малосольною фореллю. Невеликий огірок наріжте нетовстими кружечками. З скибочок хліба для тостів за допомогою чарки виріжте кружечки, приблизно співпадаючі по діаметру з кружечками огірка. 100 гр. плавленого вершкового сиру змішайте з 1 ст. ложкою дрібно нарубаної зелені кропу. 200 гр. слабосоленої форелі наріжте тонкими скибочками. Кожен шматочок форелі змастіть сиром з кропом і поверніть рулетиком. На кружечок хліба покладіть кружечок огірка, зверху помістіть рулетик з форелі і скріпіть все дерев'яної шпажкою або зубочисткою.

 5.  Ще один варіант надзвичайно смачних і нескладних в приготуванні святкових канапе. Канапе з креветками. 150 гр. креветок середньої величини відваріть в підсоленій воді з кропом, охолодіть і очистіть. Дві скибочки хліба для тостів наріжте на невеликі шматочки і злегка підсушіть на сковороді без масла так, щоб утворилася тонка хрумка скоринка, але в середині хліб залишився м'яким. Кожен тостик злегка натріть часником і змастіть вершковим сиром. Зверху покладіть тонку скибочку свіжого огірка, на огірок відварну креветку, а в центр креветки помістіть половинку оливки. Скріпіть ваше канапе шпажкою.

 6.  Млинцеві роли - незвичайна і делікатна закуска, яка обов'язково здивує і порадує ваших гостей. Змішайте 1 літр молока, 1 яйце, 1 ст. ложку борошна, 3 ст. ложки рослинної олії, сіль і цукор за смаком. З отриманого тіста спечіть тонкі млинці і охолодіть їх. Кожен млинець змастіть тонким шаром плавленого вершкового сиру, зверху викладіть тонкі скибочки соленої сьомги (або іншої риби), довгі смужки маринованих огірків і авокадо, посипте дрібно нарізаною зеленню кропу. Акуратно скрутіть млинець рулетом, щільно оберніть харчовою плівкою і охолодіть протягом півгодини. Готовий рулет звільніть від плівки і наріжте на 6 ролів.

 7.  Освіжаюча, ніжна закуска з огірків і фруктів обов'язково сподобається всім любителям незвичайних смакових поєднань. Нарубаєте дрібними кубиками 1 червоне яблуко і 200 гр. консервованих ананасів. Чверть чашки очищених волоських горіхів злегка обсмажте на сухій сковороді і подрібніть. У невеликій каструльці з'єднайте фрукти, горіхи, додайте ¼ чашки нежирної сметани, сіль за смаком. Все ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. Три невеликих огірка наріжте на кружечки товщиною 1 см. На кожен кружечок викладіть по 1 ч. ложці суміші фруктів і горіхів і прикрасьте зверху маленьким листком м'яти.

 8.  Смачні маленькі рулетики з омлету прикрасять будь-який стіл. Для приготування омлету змішайте 6 яєць, 2 чашки молока, 1 чашку вершків, ½ чашки борошна, сіль і білий перець за смаком. Застеліть деко папером для випікання, вилийте яєчну суміш і запікайте в духовці при 200 гр. до готовності. Для начинки змішайте 1 чашку сметани, 150 гр. дрібно посіченого філе оселедця, 1 дрібно нарубану червону цибулину і 1 ст. ложку подрібненої зелені кропу. Готовий омлет змастіть начинкою, акуратно поверніть рулетом і наріжте кружечками.

 9.  Подив і захоплення ваших гостей здатне викликати закусочне печиво з морепродуктами. Для його приготування ви можете використовувати як натуральне крабове м'ясо, так і його замінники, можна також взяти будь-які інші морепродукти на ваш смак. У глибокій каструльці змішайте 1 1 / 3 чашки нарізаного тонкими смужками крабового м'яса, 1 ¼ чашки білих хлібних крихт, 1 яйце, 1 / 3 чашки легкого майонезу, 1 / 3 чашки дрібно нарубаної зеленої цибулі, 1 ст. ложку дрібно нарубаної петрушки. Додайте ½ ч. ложки солі, 1 ½ ст. ложки лимонного соку і по ¼ ч. ложки чорного перцю, меленого чебрецю і паприки. Застеліть деко папером для випікання. З отриманого тіста сформуйте невеликі печива і викладіть їх на деко. Запікайте в духовці до золотистого кольору. Подавайте на широкому блюді, прикрасивши скибочками лимона і лайма і помістивши в центр блюда вазочку з гострим соусом.

10. Незвичайні теплі рулетики з бекону з чорносливом обов'язково сподобаються вашим гостям. Чорнослив (20 штук) замочіть в шеррі на 3 години. Злийте залишившийся шеррі, в кожну ягоду чорносливу помістіть по одному лісовому горішку, а зверху обгорніть чорнослив тонкою смужкою бекону. Скріпіть рулетики дерев'яними шпажками, складіть у форму для запікання і випікайте в духовці 15 хвилин при 180 гр. Подавайте теплими!

Ми щиро сподіваємося, що наша сьогоднішня добірка рецептів допоможе вам прикрасити ваш новорічний стіл і здивувати ваших гостей новими незвичайними закусками.