FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Деякі поради про молоко

Деякі поради про молоко

Кип'ятити молоко слід в спеціально відведеній для цього каструлі, алюмінієвій або емальованій, так як молоко легко сприймає сторонні запахи.
Смачне пряжене молоко можна отримати, якщо закипіле молоко відразу ж вилити в чистий, сполоснутий гарячою водою термос і залишити в ньому на 6-7 годин.
 Якщо немає холодильника, то в жаркі дні молоко можна зберігати 2-3 доби, якщо його кип'ятити вранці і ввечері. Посуд з молоком треба залишати відкритим, поки воно не охолоне.
 Молоко не пригорить, якщо його кип'ятити в каструлі з товстим дном.
Менше підгорає молоко в посуді, який попередньо сполоснутий холодною водою.
Якщо молоко вилилося на гарячу плиту, потрібно закрити залите місце мокрим папером - запах не пошириться по квартирі.
Щоб молоко довго не прокисало, треба кип'ятити його з додаванням цукру - 1 чайна ложка на 1 л молока.
 Щоб у спекотні дні оберегти молоко від скисання, треба скляний глечик з молоком помістити в широку миску з водою, а зверху глечик накрити чистою серветкою так, щоб краї її занурювалися у воду. Вода з серветки буде випаровуватися і це підтримає в глечику настільки низьку температуру, що молоко не скисне і буде свіжим навіть у самий жаркий день.
Молоко при кип'ятінні не втече, якщо краї посуду, змастити жиром.