FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Смачний оселедць - як приготувати

Смачний оселедць - як приготувати

Для початку необхідно вибрати оселедець в магазині, а це - в якійсь мірі мистецтво. Заморожена риба повинна бути без вигинів, рівною, а шкіра її - цілісною. Особливу увагу зверніть на спинку: кругла, щільна, темно-сірого відтінку - свідчення хорошої якості продукту.

Куплену рибу потрібно розморозити при кімнатній температурі, в цей час готуємо тузлук. Таке незвичайне слово зі східним відтінком означає всього лише дуже міцний, насичений сольовий розчин. Для його приготування береться кухонна сіль (йодована не підійде) і розчиняється декількома порціями. Як тільки чергова порція осяде на дно - солі достатньо. Для вимірювання ступеня насиченості розчину можна опустити в нього яйце. Якщо воно спливе хоча б наполовину - значить, солі в тузлуці  міститься в достатній кількості. Щоб приготувати оселедець пряного посолу, у воду можна додати прянощі - тмин, коріандр, перець.

Тепер настав час залити розморожений оселедець розсолом. Патрати  його не треба, максимум - вичистити зябра. Риба вкладається в широку каструлю або лоток, але так, щоб не лопнула шкіра, повністю заливається тузлуком і витримується під гнітом: близько години в приміщенні, потім в холодильнику. Через два дні можна перевірити рибку на смак, зробивши невеликий надріз на спинці. Як правило, на такому терміні засолювання оселедець виходить малосольним. Для любителів більш гострого смаку рекомендується витримати рибу в тузлуці ще близько доби.