FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Правильно зберігаєм м'ясо

Правильно зберігаєм  м'ясо

Чи знаєте Ви, що м'ясо можна зберігати не тільки  холодильнику? Є кілька способів, які допоможуть зберегти його навіть за відсутності морозильної камери.
При першому методі шматок м'яса необхідно насухо витерти, потім з усіх боків змастити  його розтопленим жиром (яловичим або свинячим). Після цього шматок слід покласти в пергаментний папір, загорнути і підвісити в тому місці, яке вважається найбільш прохолодним в будинку.
Другим прийомом зберігання м'яса без холодильної установки є використання оцту. Для цього продукт обертають в чисту тканину, а зверху його рясно змочують міцним розчином оцту. Потім помістити даний  продукт в  посуд , який закривається. Перед використанням у їжу м'ясо, збережене цим способом, слід ретельно промити під струменем холодної води. Замість оцту можна використовувати молоко, тільки необхідно не змочувати продукт в ньому, а повністю занурити в цю рідину.
Ще одним методом зберігання м'яса без холоду є використання відкритого вогню. У цьому випадку продукт піддається поверхневій тепловій обробці  за допомогою газового пальника або іншого джерела полум'я. М'ясо необхідно повертати над вогнем з усіх боків, поки на ньому не утвориться тонка скоринка. Після цієї операції продукт обв'язується мотузкою або линвою і підвішується на протязі.
Для зберігання м'ясного продукту можна використовувати оливу. Її необхідно розтопити на сковороді, потім туди покласти м'ясо і швидко обсмажити всі його сторони. Після цього потрібно також облити його киплячою оливою і помістити в посуд з кришкою. Зберігати такий оброблений м'ясний шматок необхідно в прохолодному місці.
Ще одним прийомом зберігання м'яса не в  холодильнику є використання солі. Для цього м'ясо нарізають на великі шматки і обтирають його з усіх сторін сіллю. Зберігати цей продукт необхідно в скляній або глиняній посуді з кришкою. Крім натирання можна використовувати міцний сольовий розчин, в який поміщається м'ясо.
Для зберігання м'яса ефективний і крутий окріп. Досить просто обдати ним шматок або опустити його в каструлю з киплячою водою.