FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як підготувати вугілля для смаження

Як підготувати вугілля для смаження

При всіх зручностях газу і електрики смаження  на решітці над тліючим вуглями навряд чи коли-небудь буде перевершено. Для того щоб повністю використовувати всі можливості цього способа смаження, постарайтеся слідувати наведеним  нижче рекомендаціями.
Завжди, коли це можливо, використовуйте як паливо дрова, а не  деревне вугілля; деревинно-вугільні брикети не надають  м'ясу  такого аромату, як тліюче  дерево., особливо від плодових  дерев. Поліна повинні бути не дуже великими і приблизно одинаковими  за розміром; частково прогорівши , вони перетворяться на вугілля практично одночасноно. Час, за який гарячі поліна досягнуть потрібної кондиції і, також залежить від їх розміру. Невеликі
шматки дерева добре підійдуть для приготування біфштексів; це займає так мало часу, що відпадає необхідність тривалого збереження тепла
вугілля. Напиленні  сухі гілки будуть готови до використання через 10-15 хв після того, як зникнуть язики полум'я, проте ддя приготування більш товсто
го шару вугілля знадобиться і більше дров. На підготовку деревного вугілля піде від 45 до 60 хвилин. Щоб підрум"янити  біфштекси, піднесіть їх як можна  ближче до вугілля - на відстань 2 -3 см. Якщо ви захочете полити м'ясо під час смаження олією  або маринадом, робіть це не ложкою, а пензликом або, найкраще, невеликим пучком таких трав, як чебрець, розмарин, - для більшої ароматизації м'яса. Завдяки поливанню  істотно знизиться ймовірність появи на вугіллі язиків полум'я. У якості  фінального акорду киньте на вуглі  кілька листів свіжих запашних трав (в тому числі розмарину): їх дим додасть м'ясу ледь помітний, ніжніший аромат.